fredag 19. mars 2010

Hverdagsetikk

Kjære Mathilde har bursdag i dag! GRATULERA MED DAGEN!
Dette innlegget er dedikert til deg;)


Cola-føtter, sure skum-fjes, salte masker og skolekritt. Alt lyser mot deg fra posen, men hvordan skal du oppføre deg for å sikre smågodt-eierens gunst også neste gang?


En rekke mennesker har vanskeligheter med å vite hvordan man best forholder seg når en pose med smågodt blir budt frem. Dårlig smågodt-skikk kan i verste fall føre til at man blir oversett neste gang posen går rundt. Men ved å følge disse enkle reglene er det mulig å unngå problemet:


1. Ikke ta noe uten å kikke oppi posen først
Å bare slenge en hånd oppi godteposen uten å se hva du tar er uhøflig. Det kan virke som om du er uinteressert og egentlig ikke setter pris på tilbudet.

2. Ikke stirr for lenge oppi posen
Å la blikket sveipe kritisk over utvalget i posen uten å ta noe, kan gi inntrykk av at du ikke deler vedkommendes smågodt-smak og derfor har store problemer med å finne noe du liker. Redd deg unna ved å si noe sånt som "oj, her var det mye spennende og ikke lett å bestemme seg, gitt!".

3. Ikke rot rundt i posen
Å endevende smågodtet med fingrene for å se om du finner noe spennende nederst, er ikke god smågodt-skikk. Det virker kresent og er dessuten uhygienisk.

4. Ikke ta flere enn én ting av gangen
Noen mennesker tror at det å ta to eller flere ting på en gang er helt i orden. Det er det ikke. Tvert i mot virker det grådig. Ta én ting og kryss fingrene for en eventuell neste runde.

5. Unngå å ta den eneste av sitt slag
Tar du en ting det finnes bare én av, risikerer du å falle i eierens unåde. Det sikreste er å spørre pent først: f.eks. "er det greit om jeg tar den siste bringebær-ubåten?".

6. Ikke ta store eller spesielle ting
Det verste smågodt-eiere vet er når folk tar de store og/eller spesielle godte-tingene som de har gledet seg til. Engelsk karamell, lange vingummi-marker, supersalte kjempefrosker, sure vepsebol og lignende bør du derfor la være igjen i posen.

7. Ikke ta den siste tingen
Dette burde være unødvendig å nevne, men erfaring tilsier at mange synder på dette punktet. Den aller siste tingen i posen er forbeholdt eieren med mindre denne gir spesiell tillatelse.

Ha alltid smågodt-reglene i bakhodet, så vil du raskt bli en yndet person å tilby smågodt til.

Av: Geir Evensen

1 kommentar:

Eva Berit sa...

Hihi, utrolig bra! :)